De rijke historie van Pannekoekhuis Strijland in Rheden

Familie-uitje op de Veluwe? Bezoek ons pannenkoekrestaurant

Op de dorpenroute tussen Velp en Dieren vindt u Pannekoekhuis Strijland. Een ouderwets gezellig restaurant met rijke historie. Combineer een dagje weg op de Veluwe met een bezoek aan ons mooie pannenkoekrestaurant in Rheden. Of sluit een sportieve wandeltocht af met een heerlijke, ambachtelijk bereide pannenkoek.

Het geheime recept van de familie Westdijk

De geschiedenis van Strijland gaat terug tot 1889. De zaak heette toen nog Café Strijland en was later ook nog bekend als Café Everhardt en Cafépension Zomerzorg. Alweer meer dan zestig jaar geleden (in 1958) namen vader Joop en moeder Hennie Westdijk het roer over en sinds 1967 is Pannekoekhuis Strijland een feit.

Hennie Westdijk heeft haar pannenkoekrecept in een paar jaar geperfectioneerd. Sindsdien is hieraan nooit meer gesleuteld en de keukenbrigade werkt nog altijd met dit geheime recept. Zij bereiden alle 65 pannenkoeken van de menukaart volgens dit oud-Hollands recept.

Toen en nu
Op de foto ziet u de zaak zoals deze was in 1967. In de loop der tijd is er veel veranderd, maar de traditionele, gezellige sfeer heeft men altijd weten te behouden!

Bezoek ons pannenkoekhuis

"Strijland? Dat is toch dat pannenkoekhuis onderaan de Posbank?”

Ons pannenkoekenhuis op de Veluwe is een ware trekpleister in de regio. Hele families en stellen van jong tot oud weten ons al jaren te vinden in de Groenestraat 1 aan de voet van de Posbank. Gaat u een dagje fietsen of wandelen in de prachtige omgeving? Dan is een bezoek aan Strijland het kersje op de taart.
Of op de pannenkoek, als u dat wilt.

Bezoek ons pannenkoekrestaurant